tirsdag den 12. april 2011

Hmm, Fremtiden??

 
Som de fleste måske har opdaget, så er det ikke ligefrem job det vrimler med på sygeplejeområdet for tiden.... Men sådan har det jo langt fra altid været..

Da jeg for 5 år siden startede på DRØMMEUDDANNELSEN var det med udsigt til at være most-wanted når jeg blev færdig. Der var ingen grænser for hvad man kunne få af jobs, selv intensiv og børneafdelinger tog nyuddannede ind, i mangel på "bedre"... Jeg har siddet og gloet på sovende mennesker til 230 kroner i fucking timen, som 3.semester studerende!! Man kunne spinde guld på vikar-vagter og drømmen lå lige for... men så skete det!!! 1 Dec. 2009 vågnede Danmark op til fyringer og massive besparelser i sundhedsvæsnet - ALLE job var væk og det er kun blevet værre siden... ledigheden blandt sygeplejersker er steget med 140%!!! Shit det ser sort ud - Ihh, jeg synes at jeg er blevet taget gevaldigt ved næsen!!! Ved godt at der ikke findes nogen garantier, men ingen havde jo ventet at man skulle stå her med udsigt til dagpenge og afslag på afslag..

Lige nu synes jeg at jobsøgnings-bakken ser urimelig lang og stejl ud - og er måske også lidt modløs - og så er jeg vred og frustreret på mit fags vegne..

Min BA omhandler manglen på de bløde værdier i sundhedsvæsnet og jeg læser historie efter historie om patienter som føler sig overset, glemt og fejlbehandlet fordi ingen havde tid og overskud til at lytte til dem... det kan bare ikke være rigtigt at succes-kriteriet for en travl nattevagt er at ingen er døde!! HELT ærligt, hvad er det vi byder vores patienter?? Alle løber rundt og den ene efter den anden ryger ned med stress - jeg synes dælme det er tarveligt at behandle dem som skal kunne rumme sygdom, død og lidelse på sådan en måde.. Hvordan kan man stile efter at have et sundhedsvæsen i verdensklasse, og stille garantier op på ting man ikke kan holde uden at køre sit personale helt ned?? Det giver slet ingen mening i mine øjne...

Jeg ved ikke hvordan man kan gøre det anderledes, men det er heller ikke mit job, men nu er det mit problem!!

ØV, jeg gider ikke i aktivering og tegne med glimmertucher, med en job-coach i batik-kjole og henna-hår!! Jeg skal dælme ikke præsentere mig selv for nogen hold-bamse kaldet "Jacob" og sidde i rundkreds og finde ud af hvad jeg vil - jeg VED hvad jeg vil!!! jeg vil ud og bruge de ting jeg har lært, med de hænder der er så hårdt brug for, men så små muligheder for lige nu - SÅÅÅ hvis nogen kender nogen der har en moster som ansætter nyuddannede sygeplejersker i københavn, så giver jeg en is, en øl eller hvad dælen man ellers kunne ønske sig, hvis bare jeg kan få en kittel på!!!

Hvis jeg lyder en smule bitter, angst og panisk - så er det nok fordi jeg er det!!!

3 kommentarer:

 1. Det kan jeg simpelthen så godt forstå det der! Læser selv medicin og er enormt frusteret over forholdene på de danske sygehuse lige pt.
  Skal da nok lige holde øjne og øre åbne og krydser fingre for dig alt hvad jeg kan.

  Kh Anne

  SvarSlet
 2. Du har bare så meget ret. Hvad skete der lige og hvad har de tænkt sig?
  Håber at du finder din vej og at den bliver uden aktivering osv.
  Jeg krydser også fingre for dig!

  SvarSlet
 3. Ja øv altså... Mon ikke der sker lidt på den front, når der til efteråret med stor sansynlighed kommer et regeringsskifte.. Og sådan skal jeg jo sige, tro og ønske, nu hvor fremtiden som kommenede radiograf ser en anelse sort ud!!! Men ud over det, så ved jeg at Køge og Roskilde har ansat nyuddannede, det tager 45 min til Ølby station, og sygehuset ligge tæt på. Men ved selvfølgelig ikke om du overhoved kigger ud over København.

  SvarSlet

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer, men vil så gerne vide hvem der skriver.

Husk at vælg hvilken form for bruger du skriver som, og har du ikke en bruger-profil, så vælg Anonym, husk så bare at skriv hvem du er ;)

Glæder mig til at høre hver i siger til det :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...