mandag den 31. januar 2011

Nye boller på suppen.....

Holy Moly - herre jemini ! Hvor ser her ud - det er første dag i min ferie og jeg havde planer om at den skulle bruges yderst fornuftigt... Tænkte at denne ferie skulle DET ske.... Det skulle være nu at det ÅR lange projekt "børneværelse" skulle blive færdigt.

Havde så gode intensioner i går - og før P blev lagt blev al vasketøjet båret ind i stuen, så det kunne sorteres og være klar til vask, mandag morgen... Og når jeg siger al vasketøjet, så mener jeg AL... Se selv :

(fortæl mig lige hvorfor i himlens navn jeg udstiller mit rod på denne måde)

Det er hvad der sker når man ikke vasker tøj i 14 dage her hjemme... Hmm, man kan spørge sig selv om det er normalt at danne så meget vasketøj på 14 dage? og hvor meget af det er er overhovedet beskidt?? Mon det bare er havnet i bunken fordi det er umuligt at finde hoved og hale i tøj-bjerget på gulvet i soveværelset, og derfor bliver det hele bare, i mangel på overblik, omdøbt til vasketøj og ryger en tur i baljen.. Havde nok haft en noget anden attitude over for vasketøjs-mængden skulle jeg, som vor farmor, stå med gruekedlen og få rynkefingre. Men det skal jeg ikke, og derfor bliver det naturen som lige nu betaler regningen for mit rod - i know FY-FY miljø-politet kommer efter mig nu.

Men nu skal det også være nok... det skal seriøse ændringer til nu. Vi er blevet enige om at man først kommer hjem 10 min efter man træder ind af døren. De 10 minutter bruges på oprydning, og mon 2 x 10 min om dagen kan gøre den store forskel?? Jeg er bange for at det rent faktisk er så enkelt... og der er aftalt hus-mor dag en gang om ugen, med plan over hvad der skal laves.... Jaaaa, og nu er det ude i blogland, så jeg kan ikke rigtig løbe fra det... Jeg kan ikke lege om torsdagen mere, jo hvis det er her og man svinger en kost.

Mit kvindegen bød mig at lave en  bog med plads til to-do-list og ugens madplan - den er endda udstyret med underskrevet kontrakt fra mig og gemalen.. Denne plan SKAL holde ( i hvert fald 1 måned) - men bare fordi bogen er kedelig inden i, behøver den ikke være det uden på. Man kunne argumentere med at min tid kunne være brugt bedre på at rydde ud i tøj-bjerget - meeen nu gik der lige lidt krea i den i stedet.. En kedelig alm. blok, blev fin på ingen tid :)

I morgen står den på kaffe med en lækker kælling - så nu vil jeg dykke ombord i en pose chips og se lidt CSI med min dejlige kæreste.. Vaske kone søges..... Ses dér ♥


lørdag den 29. januar 2011

Velkommen til familiens nyeste rumpenisse.

Herhjemme går vi rundt og synger..... Vi synger "velkommen til MELINA" - For nu er hun kommet.. Og lige til tiden. Min fætter er blevet far og vi fik den skønne lille bebs at se i dag. Hold nu op hvor er hun skøn, og lille og rynket og lyserød. Hun har stort set samme mål som min egen lille tøs havde da hun så dagens lys, en dejlig dag i maj. Men ikke bare en dejlig dag, også en skræmmende dag, en, set i bakspejlet, lidt uhyggelig dag. For det var dagen som ændrede verden, min verden.........

Er man selv mor behøver man ikke læse mere nu, for man ved det godt. Jeg havde glædet mig til den dag i flere år, og selvfølgelig særligt de sidste 9 mdr. Og da den kom blæste den mig omkuld med orkanstyrke. Jeg kunne ikke stå oprejst i flere uger efter og var sendt helt til tælling. Det er først nu og af flere omgange gået op for mig hvor meget den dag ændrede mit liv. Så sad man der med glas i hænderne, og ens Anna/Lotte hænder famlede i blinde. Man var skræmmende klar over hvor lidt der skulle til for at ødelægge den fine blomst man var blevet gjort ansvarlig for, og hvor meget der skulle til at få den til at slå rødder og vokse. Når der kom lyde fra væsnets mund føltes det som om det var dem der skruede på knapperne i hjernen. Direkte sammenhæng mellem mig og hende. Da navlestrengen blev klippet, blev stikket sat i, og tages det ud vil intet fungere som før.

HVORNÅR KOMMER DER EN VOKSEN??? Den tanke fløj gennem mig utallige gange, og der gik gerne en god rum tid før jeg fik mindet mig selv om at det var mig som var den voksne nu, og HEY, jeg var nogens mor. Jeg var blevet til den man græd efter i de ulykkelige stunder og den man løb stolt i mod med tegningen ingen kunne se hvad var i hånden.... "SE MOR" :)

En gang i et klart øjeblik skrev jeg dette - og det vil jeg gerne dele med jer. 

Skrevet: 31-07-2009 21:48:08
Hej Tøser..
Ja så er det så et år siden at jeg blev gravid... Det er simpelthen gået så stærkt og jeg synes næsten ikke at jeg kan følge med...
Sad lige og kikkede i terminsgrupperne, og sørme om Maj'10 ikke er dukket op.. Jeg bliver simpelthen så sentimental og rørt af at tænke tilbage på de her mdr. sidste år... Det er lige så øjnene bliver blanke og jeg får klump i halsen. Ihh, synes at trods kvalme og ømme bryster, så var tiden bare så fyldt med sommerfugle, håb, drømme og overdreven lykke. En lykke som jeg dengang ikke kunne forestille mig kunne overgås. Det at have en hemmelighed sammen med den kommende far, som kun vi 2 kendte til. Små smilende blikke når emnet tilfældigt faldt på børn og babyer... De første snakke i sene nattetimer om køn og navne. Ihh, og da vi kunne dele glæden med andre og det blev til ægte virkelighed (selvom jeg følte at min krop blev invaderet af alle deres spørgsmål og blikke), blev glæden og spændingen bare endnu større
Tiden var magisk - og nu sidder jeg her, alene en fredag aften og kikker ned i liften. Der ligger min lille fantastiske bandit, og vil ikke sove.. Men det gør ikke noget, for selvom der er vasketøj og hundehår alle steder, og vi får gæster i morgen, så vil jeg 1000 gange hellere sidde her i tus-mørket og lytte til min datters pludren og snak - så må hår være hår, og vasketøjet proppet ind under sengen.. For den lykke som jeg følte for et år siden, og aldrig drømte om kunne overgås, er overgået med længder som ikke kan måles.. Mit hjerte bobler og jeg tuder af glæde, for at have jordens mest fantastiske datter og kæreste og familie..
Tænker på hvor meget der er sket på det her år... Et er at jeg er blevet mor, men jeg er også blevet voksen og alting giver bare mere mening nu... Der er en grund til at stå op, og en grund til at passe på sig selv og sit liv. Er begyndt at tænke underligt meget på døden, og er kommet frem til at det nok er fordi jeg nu har en grund til at leve... Før var ingen afhængig af mig og jeg kunne nemt undværes, det kan jeg ikke nu. Eller det kan jeg måske godt, men jeg vil ikke undværer... Får kvalme af angst når jeg tænker på at skulle undværer bare 1 sek af min datters liv....
Puha, der løb følelserne vidst lige af med mig... men oi hvor er det bare fantastisk at tænke på at alle de drømme og håb som stille tog form i denne tid sidste år, nu er virkelige og endnu mere fantastiske end selv de vildeste drømme... Og tak for at i har været med på sidelinjen hele vejen... Specielt i de stunder hvor det hele ikke var så fedt og dejligt... Men de stunder har jeg glemt lige nu.. Nu er der kun alt overskyggende lykke :)

Tror det her blev noget værre rod, men er det ikke også det at få børn?? Det er det i hvert fald her hjemme - ostehapsere, dukker, legemad og tomme juicebrikker flyder rundt mellem kærlighed, stress, tårer og latter.

Kære Mark og Pernille
Stort tillykke med jeres skønne lille pige. Jeg elsker jeres ærlighed og åbne sårbarhed. Jeg bliver rørt af jeres tårer og glad af jeres smil. I har vundet i lotteriet, og verden vil aldrig igen blive som før. Glæder mig til at opleve Melina og finde ud af hvem hun er for en...

De kærligste hilsner fra "søster" Nadia

onsdag den 26. januar 2011

Hvad er det med nurser og betjente???



Ohh my lord hvor er jeg træt... Sådan, træt på den der måde hvor man ikke engang magter at gå i seng.. Har været 30 min om at tage mig sammen til dette indlæg, og vil djævlens gerne se det nye afsnit af "Grey's" på nettet... MEN det bliver i hvert fald ikke i aften... Jeg ryster i kroppen og har svært ved at se skærmen på grund af al vandet i mine øjne efter hvert gab... der er dog en grund til min træthed... Et er at P lige i øjeblikket sover helt enormt dårligt og vågner klokken kvart i kvalme, noget andet er at jeg i dag har været til EKSAMEN!!! Tra-da-da-daaaaaaaaa.... Og bestod, med flotte roser og smil fra censor... Er nu færdig med modul 12 og har i morgen min sidste dag i klinik (praktik) ØV ØV ØV - men er samtidig lidt glad for at det nu er slut med at læse og skrive om isolerede patienter og influenza A...

Nu hvor jeg næsten er nurse, og i hvert fald ikke får mulighed for at lade min træning gå ud over patienterne mere, så vil jeg da dele lidt ud af hvad staten har betalt gode penge for at lære mig ;)

Dr. Dollys 10 gode råd:

1)   Hvis du tror, at du er rask, må det være fordi, du ikke er blevet undersøgt godt nok.
2)   Hvis du vågner op med hovedpine, forstoppet næse og ondt i halsen, kan det være tegn på toxisk-nasal-indrohygen-syndrom - søg akut lægehjælp.
3)   Hvis kamillete ikke hjælper på din halsbetændelse - så er det rigtigt nok.
4)   Undgå vabler - lad være med at brænde dig.
5)   Der findes også nyttige sygdomme - f.eks. pjækkesyge.
6)   Husk at humørsyge er yderst smitsomt - gå i enerum og lav skøre ansigter foran et spejl- det plejer at hjælpe.
7)   Husk at læger og hypokondere også kan blive syge.
8)   Hvis du pludselig opdager en underlig rød knop midt på næsen, på størrelse med en fregne - så vil jeg meget   gerne høre om den.
9)   Hvis du er bange for at få dryppet øjne, skal du bare bede lægen om at give dig dråberne intravenøst.
10)   Husk at stå op om morgenen - hvis du ikke gør det, kan det være fordi du er død. 
(tyvstjålet fra Roomate.dk)
 
En anden som også har været til eksamen i dag er min skønne og seje veninde Jo... Stort tillykke med skiltet smukke.... Jo er en af de sejeste jeg kender, og stærkeste (her er mænd også indregnet)... Hun kan ALT og allerhelst for alle. Sjov, skøn og yderst festlig.. Derfor vil jeg også lige benytte lejligheden til at sende en kollektiv advarsel ud: Vi 2 Milf's rammer byen fredag.. det bliver vildt og vådt og en tur eller 2 i en af vores respektive firmabiler kan ikke udelukkes...

Nu skal det dog være slut for i dag. I morgen venter sidste dag - nogen som har gode forslag til hvad jeg kan tage med?? hmm, Netto på Nørreport åbner heldigvis kl 7 :) - så gode forslag modtages med kys-hånd.. 
 
Over and out....
 
 

tirsdag den 25. januar 2011

god morgen.

Så sad man jo lige her i metroen, på vej til Riget. Jeg har kun 2 dage tilbage, eksamen i morgen og jeg har virkelig ikke lyst til at stoppe. Tror det er en blandning af at jeg elsker stedet, og faget. Men også en meget stor angst for at næste skridt er bacheloropgave, og den har jeg virkelig ikke lyst til. Det skræmmer mig vildt at jeg er det eneste som står mellem mig selv og min drøm. Mange spørger hvorfor jeg ikke vil være læge i stedet for sygeplejerske. Men de to ting kan bare slet ikke sammenlignes. Jeg kan ikke forklare hvorfor det lige skal være det. Men jeg har bare aldrig villet andet, og når jeg står i uniformen er jeg bare rigtig godt tilpas. Nå det var lige lidt metro filosofi, her en tidlig morgen. God dag til alle, jeg ved at min bliver det.
Published with Blogger-droid v1.6.6

søndag den 23. januar 2011

Så hjælper det måske alligevel??

Har haft en helt underlig lyst til at poste indlæg efter indlæg hele dagen, og det er ikke få gange jeg har været inde og tjekke om der nu var kommet en kommentar eller fast læser, og lige dvæle lidt ved den fine græsgrønne baggrund.Ved ikke hvad det handler om -  Det er nok bare nyhedsinteressen i dette nye web-medie. Som dengang man lige havde oprettet sin facebook-profil, og tjekkede hver 5 min. om der var nye venner i sigte. Eller hov, vent..... Det gik jo ikke over, det gør jeg jo stadig, og i endnu større stil end før. Hvis bookmarks på toolbaren kunne slides ville der ikke være mere skrift på min FB-knap.

"Hej - Jeg hedder Nadia og jeg er net-oholiker" - så er det sagt. Ved godt at det ikke kan komme bag på nogen, men man kan jo som bekendt ikke få hjælp før man erkender sit problem... Men det er nu en afhængighed jeg nyder.. Elsker mine Net-tøser, elsker at surfe blogs og læse med om hvad gamle skolekammerater laver og se billeder af deres ferie til mallorca og Bedstes 60 års føllerdag - Er det bare mig som ser en ven tagget i et album, og så 5 min. efter tager mig selv i at side og glo på billeder med vidt fremmede plakat-stive mennesker på??? Hmm, og nu har jeg jo denne lille perle at kaste min kærlighed på.. Elsker den allerede, og lapper de dejlige kommentarer i mig.

Nå, men det var dagen jeg kom fra... Når det ikke har kriblet i mine taste-fingre har vi faktisk været ret så aktive i det lille hjem... En søndag som skulle byde på en ordenlig stak pandekager, uden nogen til at spise dem... Og ja, der blev lavet chokoladesmør, og det er jo det nemmeste i verden at lave og ca. det lækreste :) - Er det klamt at spise det med ske??? Heldigvis har vi jo familien tæt på, så pandekagerne gik ikke til spilde, for mormor og morfar kunne let overtales til at hjælpe os af med dem... PUHA, hvad skulle vi dog gøre uden dem ;)
Nå, så er det blevet tid til første indlæg på min helt egen blog... Og hvad skal man så skrive?? og er der mon overhoved nogen som gider at læse det?? Men måske er det også lige meget, bare man selv gider ;) Jeg har læst at et god blog har et tema eller et fokus..... Det tror jeg ikke min får, eller jo, måske... Det hele kommer i hvert fald til at handle om mig og mit....

Om min hverdag som presset mor, som gerne vil det hele men når det mindste....For ihhhh hvor ville jeg gerne være en pilates-dyrkende, kondi-løbende, lang-håret, hjemme-syltende, evigt elskende, krea-mom på den overskudsagtige alt-for-damerne måde..... Men jeg er nok bare mest af alt en ret så doven, udsætte-alt-til-i-morgen, lade tissebleer liggende på sofabordet, fordi er er langt til skraldespanden og der er i øvrigt "Greys" lige nu, chipse-krumme/hundehårs indsmurte, ikke særlig sexet - type.....


I skrivende stund ser min meget vågne datter Elmo og tømmer min pung i sofaen, og jeg overvejer om jeg VIRKELIG gider at gå i Aldi og købe ind til det chokoladesmør jeg havde tænkt mig at lave i dag - det ville jo alt andet lige fremme folks indtryk af mig, som overskuds-mom - og når alternativet er at vaske tøj eller bruge endnu en dag på sofaen iført nattøj og uglet hår - så er chokoladesmør vel egentlig at foretrække..... OG så står det så godt til de pandekager som senere skal produceres sammen med gode venner og deres skønne drenge...

Jeg vil slutte af med det digt som har inspireret til navnet på min blog.... Jeg havde en meget excentrisk dansklære i 8-9 klasse, som hang digte op på tørresnore over hele klasseværelset, og jeg sad under et, som har fulgt mig lige siden... Det minder mig helt kliche-agtigt om at leve nu og her, selvom det til tider kan være mere end svært at overholde :
                                                    
 Hold fastere omkring mig

Med dine runde Arme;

Hold fast, imens dit Hjerte

Endnu har Blod og Varme.

 

Om lidt, saa er vi skilt ad,

Som Bærrene paa Hækken;

Om lidt, er vi forsvundne,

Som Boblerne i Bækken.                       Angst af Emil Aarestrup.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...