tirsdag den 8. marts 2011

Kvindekamp ??!!??


I dag fylder kvindernes internationale kampdag 100 år – sikke dog en alder, og hvor er det sket meget. Hun er blevet en gæv gammel dame, men er det på tide at sende hende på pension?? Har hun kæmpet sin kamp og vundet?? Har kvindekampen sin berettigelse her 100 år efter?? Har det taget 100 år at få den ligestilling vores formødre satte på dagsordenen, 8 marts 1910 på jagtvej 69??

Der kan jo ikke være nogen tvivl om at der for langt størstedelen af verdens kvinder i den grad er noget at kæmpe for!! Hver dag kæmper kvinder i den 3.verden mod fordomme og myter, nedværdigelse, vold og overgreb – Men sådan er det jo langt fra her hjemme i lille, idylliske Danmark.. Vi har stort set fået vores ligestilling, men på en eller anden mystisk måde fortsætter vi med at kæmpe, nu vender vi os mod vores egne

Har 100 års kamp sat os i et beredskabs-mode som vi ikke kan slå fra igen? Har kampen sat sig i vores blod og begyndt at æde os op inde fra?? Vi er gået fra at stå sammen til at trampe på hinanden på vej op af succeses stigen.

Hvem køber mest økologisk, hvis barn gnasker mest grønt og bliver holdt længst fra slik og sukker, hvis mand får flest blow-jobs og impulsiv sex på køkkenbordet, hvem finder flest loppefund, syr flest patchworktæpper og suttesnore, bruger færrest parabener, drikker mest grøn te og er bedst til at være ”tilfældig lækker” – ”hvad?? Nå’ den her lille sag – Det er bare en klud jeg fandt i bunden af skabet”….. GU’ er det jo ej, Du har ledt efter den perfekte lækre uldsag i 100 år, og købt den i dyre domme, stået 20 min foran spejlet (mens dit barn åd sig mæt i rosiner) og matchet den med lige dén halskæde som får dig til at se allermest boheme lækker ud, håret sidder, make-uppen spiller og solbrillen sidder perfekt som kirsebærret på toppen… Men sådan skal det jo helt ikke fremstilles, for det hele skal jo være så nemt..

Helt ærligt, så synes jeg at det er drøn anstrengende at opfylde alle de krav samfundet stiller til os. Jeg vil virkelig gerne give min datter øko-grønt i stride strømme, og gud hvor gad jeg da gerne have impuls-sex midt i opvasken. Men tøsen giver jo ikke op før jeg disker op med en Marie-kiks og hvor er det dog i grunden virkelig ubekvemt at knalde med en opvaskebørste i ryggen, for ikke at tale om glat og endda måske farligt med det sæbevand over det hele – det jeg vil frem til er at jeg ikke mener at man ikke skal ville det!! Selvfølgelig skal man da det – og hvem vil ikke det?? Vi har alle vores idealer, og alle stræber vel et eller andet sted for at nå dem… Vores køn havde ikke været hvor vi er i dag, hvis der ikke havde siddet en masse gæve damer og besluttet at vi ville mere end dem før os. Jeg mener ikke at vi skal gå i stå og bare lade stå til – vi skal da kæmpe, FOR SATAN hvor skal vi kæmpe. Vi skal kæmpe for os selv, vores børn og vores fælles fremtid – Men hvorfor skal vi lade som om det er let det hele??

Ja, det kan godt være at det bare er mig, men jeg synes langt fra at det er nemt, det her mor-kæreste-karriere-veninde show rider mig som en mare – Jeg knokler helt ærligt min røf i laser for at leve op til mine egne idealer, og det har jeg da tænkt mig at blive ved med…. Jeg ville bare så gerne have mig et lille heppekor som kunne hjælpe mig op af de stejleste tinder… Kunne vi ikke omdanne denne konkurrence til en støtte gruppe for stressede mødre?? Hvis nu vi åbner lidt op, og tør indrømme at det sku er lidt hårdt at træde Niholaen fra Netto, til Fakta og så lige rundt om Rema også – for at få de øko-varer vi så gerne vil fodre vores afkom med, så de kan undgå bare lidt at alle de stoffer som ”de kloge” advarer os mod….

Jeg opretter her med AK – Anonyme Kvinder – en støttegruppe for kvinder som kæmper for deres drømme med næb og klør og som til tider bare gerne vil have en lille støttesang, eller måske endda en lille støttefest… Alle er velkomne, eneste krav er at man tør løfte bare lidt af sløret for at det dælme ikke er lutter lagkage og ”a walk in the park” at være den udgave af os selv som vi allerhelst vil være.. Håber ikke at den består i 100 år..

Måske vi skulle lytte lidt til min kloge mor og vælge vores kampe med omhu!!!

Rigtig god kampdag!!

P.S – Ihh, bliver dælme lige nødt til at kippe lidt med mit eget flag… Så så man lige mig få en rigtig fin omtale på Forældremanualen.dk – Jeg kan kun opfordre alle til at følge med hos dem.. De samler masser af skønne blogs og tips til forældre….

2 kommentarer:

  1. Jamen for fa'en! Hold da kæ.. hvor vi kunne udveksle meninger og holdninger over hækletøjet og få taget til at lette i samstemning!
    Amen!

    SvarSlet
  2. Godt brølt!!! At kæmpe for sine rettigheder er en god ting, men at kæmpe bare for at kæmpe, er måske nok en anelse misforstået - og også fandens hårdt...
    Lad os kæmpe for at have lov til at være helt almindelige mennesker med de fejl, der hører med til at være det.

    SvarSlet

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer, men vil så gerne vide hvem der skriver.

Husk at vælg hvilken form for bruger du skriver som, og har du ikke en bruger-profil, så vælg Anonym, husk så bare at skriv hvem du er ;)

Glæder mig til at høre hver i siger til det :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...